Vitodens 111 - visoki komfor tople vode uključen

Profitirajte od ovih prednosti

  • Plinski kondenzacijski zidni uređaj koji štedi na prostoru
  • Visoki komfor pitke tople vode zahvaljujući sistemu za slojevito punjenje
  • Dugovječan i učinkoviti zahvaljujući Inox-Radial izmjenjivaču topline
  • Regulacija jednostavna za upravljanje
  • Jednostavno održavanje i servis
  • Područje modulacije do 1:6
  • Klasa energetske učinkovitosti: A


Stalno dostupna topla voda zahvaljujući spremniku vode sa slojevitim punjenjem

Plinski kondenzacijski uređaj Vitodens 111-W raspolaže preko ugrađenog spremnika za slojevito punjenje od nehrđajućeg čelika sa 46 litara tople vode. Ta količina je tijekom potrošnje tople vode usporediva sa odvojenim 150-litarskim spremnikom tople vode.

Kod spremnika za slojevito punjenje protječe kontinuirano topla voda zagrijana putem izmjenjivača topline (protočni grijač) na željenu temperaturu i odmah je na raspolaganju kod daljnje potrošnje. Osjetnici reguliraju održavanje postavljene temeprature. Prema potrebi MatriX cilindrični plamenik u uređaju Vitodens 111-W automatski se uključuje i brine kroz dulje vrijeme o željenoj temperaturi vode. 

Komforna regulacija i održavanje koje štedi vrijeme

Elektronička regulacija kruga kotla s Touch Displayom za pogon vođen temperaturom u prostoru ugrađena je u Vitodens 111-W. S priključkom osjetnika vanjske temperature uređaj se automatski prebacuje na pogon vođen vanjskom temperaturom. Zaštita od smrzavanja je integrirana. Prikaz pogonskih stanja i temperatura ostvaruje se putem digitalnog ekrana.

Također kod održavanja i servisa plinski kondenzacijski uređaji su iznimno štedljivi na vremenu. Svi ugradbeni dijelovi su dostupni sprijeda pa nije potreban razmak sa strane za potrebe servisa. Sve komponente uređaja kao npr. ekspanzijska posuda grijanja, pumpe i sigurnosna armatura su montirani u tvornici.


Poticajna sredstva

*Napomena vezana za pretraživanje poticajnih sredstava

Informacije i podaci koji su objavljeni kroz online pretraživanje pažljivo su prikupljeni, no unatoč tomu se ne može preuzeti nikakva odgovornost da su potpunosti ispravni i potpuni. Mjerodavni su jedino važeći zakoni, uredbe i direktive - pravno obvezujuće podatke dobit ćete kod odnosnih navedenih institucija.

Zakonski utemeljeno pravo na poticaje ne postoji. Iznimke mogu proizaći iz zakonskih odredbi, kao npr. za naknadu za poticanje proizvodnje iz obnovljivih izvora energije temeljem Zakona o obnovljivim izvorima energije i Zakona o kogeneracijskim sustavima.

Uostalom, odnosno tijelo odobrava poticajna sredstva isključivo u okviru raspoloživih proračunskih sredstava.

Online pretraživanje*

Poticajna sredstva

Tražim poticaje za kondenzacijski kotao

Nevažeći poštanski broj

Sustavna tehnika

Pregled

Snaga (kW)
4,7 do 35 kW
Normni stupanj iskoristivosti
97 % (Hs)
Razred energetske učinkovitosti
energieeffizienklasse.png
A
Gorivo
icon-gas.png
Prirodni i ukapljeni plin
Područje primjene
icon-wohngebaeude.png
Obiteljske kuće/kuće za dvije obitelji/višeobiteljske kuće, etažni stanovi u višeobiteljskoj kući, novogradnja i modernizacija
Rukovanje
icons-vitotrol-app.gif
Okretni gumbi jednostavni za upotrebu za brzo postavljanje temperature grijanja i potrošne tople vode
Priprema tople vode
Ugrađeni spremnik od nehrđajućeg čelika za slojevito punjenje volumena 46 litara, konstantna temperatura vode također i kod visoke potrošnje tople vode
Daljnje značajke
Ugradnja: zidna
vitodens111-w-imagemap.png

fernbedienungen.jpg

Međusobno usklađeno: sustavna tehnika

„Cjelina je više od sume pojedinih dijelova.“ Sukladno ovom načelu Viessmann ne nudi samo pojedine komponente grijanja koje zadovoljavaju visoke Viessmann standarde po pitanju kvalitete, pouzdanosti i učinkovitosti. Dapače, svi su proizvodi povezani u usklađeni kompletni sustav u kojem svi dijelovi točno odgovaraju jedni drugima, jer se samo kod savršene međusobne usklađenosti svih komponenata integriranih u sustav može iskoristiti čitavi potencijal inovativne vrhunske tehnike.

Viessmann sustavna tehnika obuhvaća sve što grijanje čini pouzdanim i ekonomičnim- od Vitotronic regulacije s daljinskim radio-upravljanjem preko učinkovitih Vitocell spremnika za toplu vodu za najbolji komfor tople vode sve do visokokvalitetnih solarnih komponenti za štedljivu potporu grijanja.