Vitocrossal 200 CM2 - puno učina po atraktivnoj cijeni


Profitirajte od ovih prednosti

  • Plinski kondenzacijski kotao, 87 do 311 kW (kao kaskada do 622 kW)
  • Efekt samočišćenja zahvaljujući glatkim površinama od nehrđajućeg čelika
  • Po izboru, pogon ovisno ili neovisno o zraku u prostoru
  • Svi se hidraulički priključci mogu montirati odozgo
  • Jednostavna regulacija i za sustave s više kotlova


U dvostrukom paketu do 622 kW

Vitocrossal 200 CM2 uvjerava visokokvalitetnom kondenzacijskom tehnikom po povoljnoj cijeni. U području učina od 87 do 311 kW je idealni kotao za višeobiteljske kuće, svejedno radi li se o novogradnji ili modernizaciji.

Sastoji se od provjerenih komponenata Viessmann kondenzacijske tehnike. Kao i Vitocrossal 300, i ovaj model raspolaže s Inox-Crossal površinom izmjenjivača topline s ižaravajućim MatriX plamenikom.

Vitocrossal 200 može raditi ovisno, ali i neovisno o zraku u prostoru.

U kaskadnom režimu rada postiže se učin do najviše 622 kW. Za te sustave s dva kotla Viessmann isporučuje i kompletan pribor.


Komforne i snažne regulacije

Za ekonomičan i siguran rad grijanja brine se digitalni sustav regulacije Vitotronic.

Posebno učinkovita je regulacija Viitotronic 300-K za instalacije s više kotlova sa do četiri kotla u kaskadi i s kliznom sniženom temperaturom vode u kotlu.

Moguća je integracija u sustave upravljanja zgradama, a za daljinski nadzor putem interneta postoji sustav TeleControl s Vitocomom i Vitodatom.
 Poticajna sredstva

*Napomena vezana za pretraživanje poticajnih sredstava

Informacije i podaci koji su objavljeni kroz online pretraživanje pažljivo su prikupljeni, no unatoč tomu se ne može preuzeti nikakva odgovornost da su potpunosti ispravni i potpuni. Mjerodavni su jedino važeći zakoni, uredbe i direktive - pravno obvezujuće podatke dobit ćete kod odnosnih navedenih institucija.

Zakonski utemeljeno pravo na poticaje ne postoji. Iznimke mogu proizaći iz zakonskih odredbi, kao npr. za naknadu za poticanje proizvodnje iz obnovljivih izvora energije temeljem Zakona o obnovljivim izvorima energije i Zakona o kogeneracijskim sustavima.

Uostalom, nadležno tijelo odobrava poticajna sredstva isključivo u okviru raspoloživih proračunskih sredstava.

Online pretraživanje*

Poticajna sredstva

Tražim poticaje za kondenzacijski kotao

Nevažeći poštanski broj

Presjek proizvoda

Pregled

Snaga (kW)
87 do 311 kW
Normni stupanj iskorištenja
97 % (Hs)/108 % (Hi)
Razred energetske učinkovitosti
-
Gorivo
icon-gas.png
Prirodni plin E i LL
Područje primjene
icon-wohngebaeude.png icon-gewerbe.png icon-kommunen.png
Višeobiteljske kuće, velike stambene zgrade, poslovni objekti, općine, novogradnja i modernizacija
Rukovanje
Učinkovita regulacija Vitotronic 300, može upravljati maksimalno četiri kotla s klizno sniženom temperaturom vode u kotlu te sustavima s jednim i dva kruga grijanja s opcionalnom miješalicom
Priprema tople vode
Potreban(ni) dodatan(ni) spremnik(ici) za zagrijavanje vode, uslijed toga veliki komfor tople vode
daljnje karakteristike
S modulirajućim MatriX plamenikom s velikim modulacijskim područjem. Od 400 kW s modulirajućim cilindričnim MatriX plamenikom.
Vitocrossal-200-CM2-311kW-Schnitt.png

warmwasserspeicher.jpg

Međusobno usklađeno: sustavna tehnika

„Cjelina je više od sume pojedinih dijelova.“ Sukladno ovom načelu Viessmann ne nudi samo pojedine komponente grijanja koje zadovoljavaju visoke Viessmann standarde po pitanju kvalitete, pouzdanosti i učinkovitosti. Dapače, svi su proizvodi povezani u usklađeni kompletni sustav u kojem svi dijelovi točno odgovaraju jedni drugima, jer se samo kod savršene međusobne usklađenosti svih komponenata integriranih u sustav može iskoristiti čitavi potencijal inovativne vrhunske tehnike.

Viessmann sustavna tehnika obuhvaća sve što grijanje čini pouzdanim i ekonomičnim - od Vitotronic regulacije s daljinskim radio-upravljanjem preko učinkovitih Vitocell spremnika za toplu vodu za najbolji komfor tople vode sve do visokokvalitetnih solarnih uređaja za štedljivu potporu grijanja.