Fond daje poticaje za kupnju kondenzacijskih bojlera

Prenosimo Vam novost iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitosti putem kojeg će se provesti sufinanciranje kupnje plinskih kondenzacijskih bojlera. Novost Vam prenosimo u cijelosti. 

"10.06.2020. Fond je danas objavio Javni poziv za sufinanciranje kupnje kondenzacijskih bojlera vrijedan 41 milijun kuna. Poziv je namijenjen za građane Zagreba, Zagrebačke i Krapinsko-zagorske županije čiji su stanovi i kuće stradale u potresu, a pojedino kućanstvo moći će dobiti do 8000 kuna po bojleru.

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost danas je objavio Javni poziv za sufinanciranje kupnje kondenzacijskih bojlera vrijedan 41 milijun kuna. Program je namijenjen sufinanciranju energetski učinkovitih bojlera u kućama i stanovima koji su 22. ožujka uslijed potresa pretrpjeli oštećenja dimnjaka, plinskih instalacija, sustava grijanja, a što uključuje i sustave za pripremu potrošne tople vode. Za poticaj se mogu javiti građani s područja Zagreba, Zagrebačke i Krapinsko-zagorske županije.

Sufinanciranje do 80%, do 8.000 kn za bojler

„Iako smo početkom godine imali spremne druge programe, nakon potresa koji je zadesio Zagreb i okolicu, dio sredstava smo sukladno Odluci Vlade Republike Hrvatske usmjerili prema građanima koje je ova situacija posebno pogodila. Cilj nam je pomoći vlasnicima oštećenih kuća i  zgrada da pri obnovi svojih objekata nabave energetski učinkovitiji i okolišno prihvatljiviji sustav proizvodnje toplinske energije.“ rekao je direktor Fonda Siniša Kukić.  Građani će tako, uz maksimalno pojednostavljenu proceduru prijave, moći dobiti do 80% sufinanciranja odnosno do 8.000 kuna po bojleru, a prijavljivati se mogu preko sustava za e-prijavu, poštom ili na prijemni ured Fonda.

Od sada elektronske prijave

Od danas je na internetskoj stranici www.fzoeu.hr dostupan i novi sustav za e-prijavu na javne pozive Fonda preko kojeg se građani mogu prijaviti i za poticaje za kupnju kondenzacijskih bojlera. Prije podnošenja elektronskih prijava, korisnici trebaju izraditi svoj korisnički račun, koji će nakon toga moći koristiti i za ostale Fondove programe sufinanciranja.

Početak prijava 17.6. u 9h

Sa službenim zaprimanjem zahtjeva, kako elektronskih, tako i onih poslanih poštom ili zaprimljenih u pisarnicu, Fond će započeti 17. lipnja od 9 sati (zahtjevi koji dođu prije službenog početka zaprimanja prijava neće biti razmatrani). Zainteresiranim građanima je na taj način osigurano dovoljno vremena za pripremu sve potrebne dokumentacije. Osim prijavnog obrasca s osnovnim podatcima o prijavitelju, trebat će priložiti dokaz vlasništva kuće ili stana, dokaz da je zgrada oštećena u potresu te ponudu, predračun ili račun ovlaštenog instalatera ili prodavatelja plinskog kondenzacijskog bojlera, koji ne može biti stariji od 22. ožujka ove godine.

Zahtjevi će se rješavati u što kraćem roku te će Fond, u okviru raspoloživog budžeta, sklopiti Ugovor o sufinanciranju sa svima koji udovoljavaju uvjetima Javnog poziva. Nakon što korisnici dostave račun ovlaštenog instalatera ili prodavatelja te dokaz o plaćanju istog, Fond će im u roku od 30 dana refundirati ugovoreni udio sredstava za kupnju kondenzacijskog bojlera. „Nadamo se kako će ovaj program Fonda dodatno pomoći našim građanima u obnovi njihovih potresom oštećenih domova.

Nakon ovog javnog poziva, Fond će 25. lipnja objaviti i dugo očekivani Javni poziv za energetsku obnovu obiteljskih kuća, a očekuje nas i nastavak prošlogodišnjih programa sufinanciranja kupnje električnih vozila, kao i korištenja obnovljivih izvora energije u obiteljskim kućama, javnim zgradama i turističkom sektoru. Fond na taj način nastavlja i dalje poticati gospodarstvo, ali i građane u odabiru energetski učinkovitijih i okolišno prihvatljivijih rješenja, što nam je svakako jedan od prioritetnih ciljeva.“ zaključio je direktor Fonda."

 

 


Poštovane dame i gospodo, dragi sugrađani grada Zagreba i njegove okolice,

potres u gradu Zagrebu koji nas je zadesio 22. ožujka izazvao je znatne štete u širem epicentralnom području. Najuži centar grada i njegova povijesna jezgra pretrpili su velika oštećenja, a u velikoj mjeri stradali su dimnjaci. 

Preporuka Gradske plinare je da svi sa oštećenim dimnjacima zatvore plinske ventile na svojim instalacijama radi vlastite sigurnosti i sigurnosti sugrađana i njihove imovine. Objekti kojima je srušen dimnjak plin neće moći koristiti prije sanacije dimnjaka i ispitivanja koje će obaviti područni dimnjačari.

Detaljan postupak puštanja plina u objekte koji su isključeni zbog potresa možete naći ovdje. 

Sanacija dimnjaka

Nakon što ste dobili potvrdu od statičara da je Vaš objekt upotrebljiv potrebno je dobiti nalaz dimnjačara o stanju Vašeg dimnjaka.

Ukoliko ste dobili negativan nalaz dimnjačara primorani ste izvršiti sanaciju dimovoda i preporuča se zamjenu plinskog aparata ukoliko je aparat starije izvedbe i ovisan o zraku u prostoru te Vam se radi vlastite sigurnosti preporuča ugradnja novog plinskog uređaja za grijanje. 

Novija generacija plinskih kondenzacijski uređaja za grijanje zahtjeva drugačiju izvedbu dimovoda, stoga je potrebno napraviti projekt sanacije dimovoda od strane ovlaštenog inženjera strojarstva i po dobivenom projektu izvesti sanaciju dimovoda i sustava grijanja.

Kondenzacijska plinska tehnika

Kondenzacijski plinski uređaji su današnje stanje tehnike i svojom učinkovitošću zadovoljavaju europske direktive o energetskoj učinkovitosti. 

Viessmann u svom prodajnom programu nudi vrhunske zidne plinske kondenzacijske uređaje Vitodens opremljene vrhunskim Matrix palmenikom i izmjenjivačem topline Inox Radial od nehrđajućeg čelika, a svojim kompaktnim dimenzijama lako se uklapaju u svaki prostor. 

 

Vitodens 100-W 26 kW po posebnoj cijeni

Preporučena cijena za Vitodens 100-W kombinirani plinski bojler snage 26 kW s potrebnom armaturom i montažnim priborom sada iznosi 7.999,99 kn (VPC) odn. cijena sa PDV-om iznosi 9.999,99 kn

Akcija traje do opoziva

Za konkretnu ponudu obratite se našim partnerima koji sudjeluju u ovoj akciji. 

Popis stručnih partner tvrtki i kontakti

Posebne pogodnosti za građane pogođene potresom

Putem naših partnera možete ostvariti posebne pogodnosti za kupnju Viessmann plinskih kondenzacijskih uređaja. Obratite se Viessmann stručnim tvrtkama u Vašoj blizini ili direktno nama Viessmann d.o.o. Hrvatska kako bi Vas savjetovali i uputili na pravu adresu. 

Popis stručnih partner tvrtki i kontakti

Viessmann d.o.o. Hrvatska
T. 01 6593 650
E. savjetovanje@viessmann.hr

vitoleads-heizungsrechner.png
heizungsbauer-im-einsatz.jpg

Viessmann stručni partneri

Za ponudu Viessmann plinskih uređaja po posebnim uvjetima slobodno se obratite našim partnerima s područja grada Zagreba, Zagrebačke i Krapinsko-zagorske županije. 

 

Brennwerttechnik.png

Učinkovito grijanje na plin zahvaljući kondenzacijskoj tehnici

Kod kondenzacijske tehnike ne koristi se samo toplina koja se dobiva izgaranjem plina, već dodatno također toplina koja kod konvencionalne tehnike grijanja neiskorišteno odlazi kroz dimnjak. Kondenzacijski kotlovi gotovo u potpunosti oduzimaju toplinu sadržanu u dimnim plinovima i dovode dodatno kao korisnu toplinu za grijanje.Viessmann kondenzacijski kotlovi opremljeni s visokoučinkovitim izmjenjivačem topline od nehrđajućeg čelika, da se dimni plinovi u dimnjaku toliko rashlade, da u njima sadržana vodena para ciljano kondenzira i oslobođena toplina dodatno predaje u sustav grijanja.

Grijanje na plin – ekonomično i ekološko

S ovom tehnologijom kondenzacijski kotao postiže normni stupanj iskoristivosti do 98 posto i na taj način rade energetski štedljivo. Ovaj način rada ne štedi samo punovrijednu energiju već se i štiti okoliš kroz znatno smanjenje CO2-emisija.