Poštovane dame i gospodo, dragi sugrađani grada Zagreba i njegove okolice,

potres u gradu Zagrebu koji nas je zadesio 22. ožujka izazvao je znatne štete u širem epicentralnom području. Najuži centar grada i njegova povijesna jezgra pretrpili su velika oštećenja, a u velikoj mjeri stradali su dimnjaci. 

Preporuka Gradske plinare je da svi sa oštećenim dimnjacima zatvore plinske ventile na svojim instalacijama radi vlastite sigurnosti i sigurnosti sugrađana i njihove imovine. Objekti kojima je srušen dimnjak plin neće moći koristiti prije sanacije dimnjaka i ispitivanja koje će obaviti područni dimnjačari.

Detaljan postupak puštanja plina u objekte koji su isključeni zbog potresa možete naći ovdje. 

Sanacija dimnjaka

Nakon što ste dobili potvrdu od statičara da je Vaš objekt upotrebljiv potrebno je dobiti nalaz dimnjačara o stanju Vašeg dimnjaka.

Ukoliko ste dobili negativan nalaz dimnjačara primorani ste izvršiti sanaciju dimovoda i preporuča se zamjenu plinskog aparata ukoliko je aparat starije izvedbe i ovisan o zraku u prostoru te Vam se radi vlastite sigurnosti preporuča ugradnja novog plinskog uređaja za grijanje. 

Novija generacija plinskih kondenzacijski uređaja za grijanje zahtjeva drugačiju izvedbu dimovoda, stoga je potrebno napraviti projekt sanacije dimovoda od strane ovlaštenog inženjera strojarstva i po dobivenom projektu izvesti sanaciju dimovoda i sustava grijanja.

Kondenzacijska plinska tehnika

Kondenzacijski plinski uređaji su današnje stanje tehnike i svojom učinkovitošću zadovoljavaju europske direktive o energetskoj učinkovitosti. 

Viessmann u svom prodajnom programu nudi vrhunske zidne plinske kondenzacijske uređaje Vitodens opremljene vrhunskim Matrix palmenikom i izmjenjivačem topline Inox Radial od nehrđajućeg čelika, a svojim kompaktnim dimenzijama lako se uklapaju u svaki prostor. 

Posebne pogodnosti za građane pogođene potresom

Putem naših partnera možete ostvariti posebne pogodnosti za kupnju Viessmann plinskih kondenzacijskih uređaja. Obratite se Viessmann stručnim tvrtkama u Vašoj blizini ili direktno nama Viessmann d.o.o. Hrvatska kako bi Vas savjetovali i uputili na pravu adresu. 

Viessmann d.o.o. Hrvatska
T. 01 6593 650
E. savjetovanje@viessmann.hr 

vitoleads-heizungsrechner.png
heizungsbauer-im-einsatz.jpg

Viessmann stručni partneri

Za ponudu Viessmann plinskih uređaja po posebnim uvjetima slobodno se obratite našim partnerima s područja grada Zagreba i Zagrebačke županije. 

 

Brennwerttechnik.png

Učinkovito grijanje na plin zahvaljući kondenzacijskoj tehnici

Kod kondenzacijske tehnike ne koristi se samo toplina koja se dobiva izgaranjem plina, već dodatno također toplina koja kod konvencionalne tehnike grijanja neiskorišteno odlazi kroz dimnjak. Kondenzacijski kotlovi gotovo u potpunosti oduzimaju toplinu sadržanu u dimnim plinovima i dovode dodatno kao korisnu toplinu za grijanje.Viessmann kondenzacijski kotlovi opremljeni s visokoučinkovitim izmjenjivačem topline od nehrđajućeg čelika, da se dimni plinovi u dimnjaku toliko rashlade, da u njima sadržana vodena para ciljano kondenzira i oslobođena toplina dodatno predaje u sustav grijanja.

Grijanje na plin – ekonomično i ekološko

S ovom tehnologijom kondenzacijski kotao postiže normni stupanj iskoristivosti do 98 posto i na taj način rade energetski štedljivo. Ovaj način rada ne štedi samo punovrijednu energiju već se i štiti okoliš kroz znatno smanjenje CO2-emisija.