Fond daje poticaje za kupnju kondenzacijskih bojlera

Prenosimo Vam javni poziv iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitosti putem kojeg će se provesti sufinanciranje kupnje plinskih kondenzacijskih bojlera i kotlova. 

Izvadak iz javnog poziva:

I. Predmet Javnog poziva
Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (u daljnjem tekstu: Fond) objavljuje Javni poziv za nabavu kondenzacijskih bojlera i kondenzacijskih kotlova (u daljnjem
tekstu: Poziv). Predmet Poziva je dodjela sredstava Fonda zgradama na području Grada
Zagreba, Zagrebačke županije, Krapinsko-zagorske županije, Sisačko-moslavačke županije i Karlovačke županije, oštećenima potresima od 22. ožujka te 28. i 29. prosinca 2020. godine za sufinanciranje nabave odnosno:

 1. kupnje kondenzacijskih bojlera za pojedinačne stambene jedinice unutar
  obiteljskih kuća, višestambenih zgrada ili stambeno-poslovnih zgrada,
 2. kupnje i ugradnje kondenzacijskih kotlova za zajedničke kotlovnice
  višestambenih zgrada ili stambeno-poslovnih zgrada.

Sufinanciranje do 80%, do 8.000 kn za bojler, do 300.000 kn za kotlove

Bespovratna sredstva po ovom Pozivu dodjeljuju se putem sredstava donacija i subvencija u iznosu do 80% opravdanih troškova, kako slijedi:
• za nabavu kondenzacijskog bojlera: najviše 8.000,00 kuna po stambenoj jedinici,
• za nabavu kondenzacijskog kotla: najviše 4.500,00 kuna po stanu/poslovnom prostoru, odnosno najviše 300.000,00 kuna po jednoj višestambenoj zgradi odnosno stambeno-poslovnoj zgradi. 

Prijava putem online servisa

Građani mogu prijavu na Poziv podnijeti na jedan od sljedećih načina:

 • pisanim putem, popunjavanjem prijavnog obrasca (Prilog 2. Poziva) i dostavom obvezne dokumentacije putem pošte ili osobnom dostavom putem prijamnog ureda Fonda, na adresu Radnička cesta 80, 10000 Zagreb,
 • elektroničkim putem, unosom podataka i učitavanjem dokumentacije u sustav
  ePrijave preko mrežne stranice Fonda https://prijave.fzoeu.hr, na način da se za svako zasebno obračunsko mjerno mjesto (OMM) dostavlja jedna prijava za jedan kondenzacijski bojler.

Upravitelji zgrada mogu prijavu na Poziv podnijeti isključivo elektroničkim putem kroz

 • sustav ePrijave, na način da se za svaku zajedničku kotlovnicu koju koristi
  višestambena, poslovno-stambena zgrada ili skup zgrada dostavlja jedna prijava.

Svi detalji javnog poziva nalaze se ovdje - JAVNI POZIV.

Početak prijava  29.7.2021. u 9:00h.

Podnošenje prijava na Poziv započinje 29. srpnja 2021. godine u 9:00 sati. 

Poziv traje do isteka kalendarske godine ili do iskorištenja sredstava, ovisno o tome koji uvjet prije nastupi. Fond pridržava mogućnost privremenog zatvaranja Poziva i njegovog ponovnog otvaranja, ovisno u iznosu raspoloživih financijskih sredstava.

Obavijest o svim promjenama statusa Poziva (privremeno/trajno zatvaranje ili ponovno
otvaranje) bit će javno dostupna putem mrežne stranice Fonda. Prijavitelj u roku za dostavu prijave, a prije donošenja odluke o odabiru korisnika i dodjeli sredstava Fonda (u daljnjem tekstu: odluka), može odustati od prijave kao i izmijeniti ili dopuniti istu, u kojem slučaju se datumom zaprimanja prijave smatra datum zaprimanja dopune. Dopunom dokumentacije nije dopušteno mijenjati prijavu za sufinanciranje na način da se mijenja OIB prijavitelja. 


Kondenzacijska plinska tehnika

Kondenzacijski plinski uređaji su današnje stanje tehnike i svojom učinkovitošću zadovoljavaju europske direktive o energetskoj učinkovitosti. 

Viessmann u svom prodajnom programu nudi vrhunske zidne plinske kondenzacijske uređaje Vitodens opremljene vrhunskim Matrix palmenikom i izmjenjivačem topline Inox Radial od nehrđajućeg čelika, a svojim kompaktnim dimenzijama lako se uklapaju u svaki prostor. 

Vitodens 050-W 25 kW po posebnoj cijeni

Preporučena cijena za Vitodens 050-W kombinirani plinski bojler snage 25 kW s potrebnom armaturom i montažnim priborom sada iznosi 6.399,99 kn (VPC) odn. cijena sa PDV-om iznosi 7.999,99 kn

Akcija traje do opoziva

Za konkretnu ponudu obratite se našim partnerima koji sudjeluju u ovoj akciji. 

Popis stručnih partner tvrtki i kontakti

 

Vitocrossal - plinski kondenzacijski kotlovi vrhunske kvalitete

Novost ovogodišnjeg javnog poziva je sufinanciranje zamjene kotlova u centralnim kotlovnicama stambenih zgrada. Viessmann u svom programu nudi vrhunske plinske kondenzacijske kotlove Vitocrossal koji su opremljeni MatriX plamenikom iz vlastitog razvoja i proizvodnje. Inox Radial izmjenjivač topline na strani dimnih plinova također iz vlastitog razvoja i proizvodnje jamči trajno izvrstan efekt kondenzacije i visoku učinkovitost. 

Vitocrossal 100 tip CI osobito je prikladan za modernizacije zastarijelih kotlovnica. Svojom konstrukcijom i kompaktnim dimenzijama vrlo jednostavno ga je smjestiti u često ograničenim prostorima starijih zgrada i kotlovnica. Kotao se vrlo lako na predmontiranim kotačima može dovesti to željene lokacije i prevesti standarnim dizalom u stambenim zgradama. Na linku možete saznati više detalja:

Vitocrossal 100 tip CI

 

Posebne pogodnosti za građane pogođene potresom

Putem naših partnera možete ostvariti posebne pogodnosti za kupnju Viessmann plinskih kondenzacijskih uređaja. Obratite se Viessmann stručnim tvrtkama u Vašoj blizini ili direktno nama Viessmann d.o.o. Hrvatska kako bi Vas savjetovali i uputili na pravu adresu. 

Popis stručnih partner tvrtki i kontakti

Viessmann d.o.o. Hrvatska
T. 01 6593 650
E. savjetovanje@viessmann.hr

vitoleads-heizungsrechner.png
heizungsbauer-im-einsatz.jpg

Viessmann stručni partneri

Za ponudu Viessmann plinskih uređaja po posebnim uvjetima slobodno se obratite našim partnerima s područja grada Zagreba, Zagrebačke i Krapinsko-zagorske županije. 

 

Brennwerttechnik.png

Učinkovito grijanje na plin zahvaljući kondenzacijskoj tehnici

Kod kondenzacijske tehnike ne koristi se samo toplina koja se dobiva izgaranjem plina, već dodatno također toplina koja kod konvencionalne tehnike grijanja neiskorišteno odlazi kroz dimnjak. Kondenzacijski kotlovi gotovo u potpunosti oduzimaju toplinu sadržanu u dimnim plinovima i dovode dodatno kao korisnu toplinu za grijanje.Viessmann kondenzacijski kotlovi opremljeni s visokoučinkovitim izmjenjivačem topline od nehrđajućeg čelika, da se dimni plinovi u dimnjaku toliko rashlade, da u njima sadržana vodena para ciljano kondenzira i oslobođena toplina dodatno predaje u sustav grijanja.

Grijanje na plin – ekonomično i ekološko

S ovom tehnologijom kondenzacijski kotao postiže normni stupanj iskoristivosti do 98 posto i na taj način rade energetski štedljivo. Ovaj način rada ne štedi samo punovrijednu energiju već se i štiti okoliš kroz znatno smanjenje CO2-emisija.